Fyldt mørbrad med urter og citron
AFTENSMAD

Fyldt mørbrad med urter og citron

Rul urterne ind i mørbraden, og få meget mere smagfuldt kød. Server for eksempel den fyldte mørbrad med bagte gulerødder, kartofler og frisk persille.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 bundt Blandede urter f.eks. persille, basilikum, salvie
1 stk. skal af 1 citron økologisk
stk. fed hvidløg
600 g svinemørbrad presset
lidt salt og sort peber
150 g bacon i skiver

Tilbehør

- gulerødder bagte
- kartoffler bagte
lidt frisk persille

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.  
  2. 2
    Hak de friske urter fint og bland dem med citronskal og hvidløg.  
  3. 3
    Skær mørbraden op på langs, rul den let undervejs, så du får et rektangulært fladt stykke kød. Drys med salt og peber, og fordel urteblandingen over.  
  4. 4
    Rul kødet sammen på langs, så mørbraden får form igen. Vikl baconskiverne rundt om mørbraden, så den er helt dækket. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 35-40 min., til den er gylden og gennemstegt.  
  5. 5
    Lad den hvile i 5-10 min., inden den skæres i skiver og serveres.