Pizza med grønkål og skinke
FROKOST

Pizza med grønkål og skinke

Pizza, som hele familien elsker det, med hjemmelavet bund og hjemmelavet tomatsovs. Pas på, når grønkålen er kommet på, så skal pizzaen kun have kort tid i ovnen
  • 0 Personer

Pizzadej

2 dl. hvedemel
2 dl. durum mel Eller bare hvedemel
2 tsk. bagepulver
0.75 tsk. fint salt
2 dl. koldt vand

Tomatsuce

400 g tomater Hakkede
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
3 tsk. tørret oregano
2 tsk. balsamico
lidt sukker
lidt salt og lidt peber

Fyld

0.5 stk. rødløg. Tynde skiver
4 stilke grønkål Bladene rives i mindre stykker
lidt olie
4 kugler mozarella Skæres i skiver
8 skiver parmaskinke

Tilbehør

lidt grøn salat

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 250 grader. Bland alle de tørre ingredienser til pizzadejen. Tilsæt vandet lidt ad gangen, til dejen kan samles med hænderne. Ælt dejen igennem i 3-4 min. Del den i 4 lige store kugler og lad dem hvile i 5 min.
  2. 2
    Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i en blender, og blend saucen ensartet.
  3. 3
    Rul dejene ud til 4 tynde pizzaer og læg på bagepapir. Fordel tomatsaucen på bundene og læg frisk mozzarella og rødløg på. Vend grønkål med lidt olie, salt og peber.
  4. 4
    Bag pizzaerne i ca. 5-7 min. Tag dem ud og fordel grønkål ovenpå. Sæt pizzaerne i ovnen igen, og bag, til osten er helt smeltet, og grønkålen er gylden i kanten.
  5. 5
    Top pizzaerne med god parmaskinke ved bordet.