Voksenmælkesnitte
- 4 Personer
Pain d'épices
450 g | hvedemel |
75 g | rugmel |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | stødt ingefær |
0.25 tsk. | muskatnød |
0.25 tsk. | sort stødt peber |
0.25 tsk. | stødt nellike |
0.25 tsk. | stødt korianderfrø |
1 spsk. | bagepulver |
75 g | smør |
300 g | honning |
2 stk. | æg |
3 dl. | mælk |
Blåskimmelmousse
50 g | blåskimmelost eks. Thise Blå Kornblomst |
25 g | cremefraiche 18% |
15 g | honning |
1 blad | husblas |
1 stk. | klementin Brug saften |
1.5 dl. | piskefløde |
Kandiserede klementinchips
2 stk. | klementiner |
1 dl. | vand |
1 dl. | sukker |
Klementinperler
40 g | sagogryn |
1 stk. | klementin Brug saften |
4 cl. | gin Gerne en slåen-gin. (Kan udelades eller erstattes af anden alkohol) |
lidt | salt |
Fyld
4 spsk. | marmelade Gerne klementinmarmelade |
Sådan gør du
-
1Pisk smør og honning luftigt. Tilsæt æggene et efter et og til sidst mælken.
-
2Rør alle de tørre ingredienser sammen, og sigt de tørre ingredienser i blandingen og ælt sammen.
-
3Kom i en smurt bageform og bag 50 minutter ved 190 º. Der er mere brød, end du skal bruge, men det er svært at lave mindre portioner. Det passer lige til en 2l bageform.
-
4Pisk blåskimmelosten sammen med creme-fraiche og honning, til det er en ensartet masse.
-
5Udblød husblassen i 5 minutter og smelt den i saften fra klementinen. Pisk i blåskimmelcremen.
-
6Pisk fløden og fold den i.
-
7Kom på en sprøjtepose og lad moussen køle.
-
8Skær 1 klementin i millimetertynde skiver på tværs af fileterne. Så tyndt som muligt.
-
9Bring vand og sukker i kog. Sluk for varmen og lad skiverne marinere 4 minutter i lagen.
-
10Læg dem på bagepapir og tør i ovnen 3-5 timer ved 80 grader varmluft. Hold øje med dem en gang i timen og tag dem ud, når de er helt tørre.
-
11Pil forsigtigt klementinchipsene af og opbevar overskydende chips i en lufttæt beholder.
-
12Kog sagogrynene i saltet vand i cirka 7 minutter. Skyl dem i koldt vand og vend med klementinsaft og slåen-gin. Lad det gerne trække en times tid eller mere.
-
13Rist 8 skiver pain d’épices på begge sider.
-
14Smør 4 skiver med marmelade. Brug her klementinmarmelade eller evt. orangemarmelade. Sæt dutter af blåskimmelmoussen med sprøjteposen på de 4 andre. Læg skiverne sammen to og to til snitter.
-
15Pynt med et par ekstra dupper mousse, sagoperler, klementinchips og blomster.