Citronmuffins med marengstop
DESSERT

Citronmuffins med marengstop

Friske, syrlige kager med sprød og knasende marengs på toppen. Hurtige at lave og lige til at servere for gæsterne. Haps! (6-8 muffins)
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk. æg M/L delt i hvider og blommer
75 g sukker
0.5 stk. vaniljestang Brug kornene af en halv vaniljestang
0.5 stk. citron Revet skal og saft
50 g mel
0.5 tsk. bagepulver
50 g smør Smeltet og afkølet
75 g blåbær brug friske bær
125 g flormelis

Pynt

lidt frysetørrede bær

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175/160C. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal i 3-4 min. til en lys og luftig æggesnaps.
  2. 2
    Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis smør og melblandingen til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt. Vend til slut citronsaft og blåbær i.
  3. 3
    Pisk æggehviderne med et par dråber citronsaft i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til et let, blødt skum. 
  4. 4
    Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
  5. 5
    Fordel kagedejen i muffinforme. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den over kagerne. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 min., til de er gyldne. Lad kagerne køle af.