Ostegratineret hjertesalat med oksekødskofta
FROKOST

Ostegratineret hjertesalat med oksekødskofta

Bag de nemme kofta i ovnen som frikadeller og gratiner salaten i ovnen med mozzarella og parmesan
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket oksekød, 4-6% fedt
2 spsk. hakket persille
2 spsk. revet løg
1 fed fed hvidløg
1 tsk. chiliflager, tørrede
lidt Lidt salt og peber
lidt olivenolie
4 stk. hjertesalater
1.5 dl. purerede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
2 stk. mozarella Vælg blød mozarella
50 g parmesanost revet

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på varmluft 200 grader. Rør kødet med persille, løg, hvidløg og krydderier. Form kødet til aflange frikadeller, og sæt dem på spyd.   
  2. 2
    Læg på bagepapir på en bradepande, og dryp det med olie. Gennemsteg frikadellerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.  
  3. 3
    Del hjertesalaterne lige over, og læg dem med skærefladen opad på en anden bradepande.
  4. 4
    Rør purerede og koncentrerede tomater sammen. Krydr med salt og peber.  
  5. 5
    Del mozzarella i 8 stykker.  
  6. 6
    Kom tomat og begge slags ost på hver salat, og sæt det i ovnen. Efter cirka 5 minutter er de klar, og osten er smeltet let.  Server med kofta. Måske med pasta eller bare godt brød.