Eton mess
- 4 Personer
Ingredienser
350 g | frisk jordbær |
1 stk. | citron, saft + skal |
50 g | marengs, f.eks. kys eller marengsreder |
2 dl. | piske-fløde |
Sådan gør du
-
1Nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Vend dem med citronsaft og -skal i en skål, mos gerne nogle af bærrene, og lad dem trække 10 min.
-
2Pisk fløden til blødt skum. Fordel halvdelen af jordbærrene i 4 dessertglas. Bræk halvdelen af marengsen i stykker, drys den over. Kom nu flødeskum i glasset og gentag lagene igen.
-
3Server desserten straks, eller sæt den på køl, dog maks. 15-30 min., da marengsen bliver blød.
Tip!
Er jordbærrene ikke fuldt modne, eller er det uden for sæson, så giv dem gerne lidt sukker sammen med citronsaften. Prøv solbær eller hindbær i stedet for jordbær.