Millionbøf med kokos og sprødt grønt
- 4 Personer
Mangosalat
1 | frisk mango |
0.5 | lime (saften) |
2 spsk. | ristede og saltede peanuts |
1 håndfuld | frisk koriander |
Millionbøf
1 spsk. | neutral olie |
400 g | hakket svinekød |
3 | små porrer |
2 fed | hvidløg, revet eller presset |
4 tsk. | rød eller gul karrypasta |
2 dl. | kokosmælk |
1 dl. | vand, kan evt. udelades |
1 | lime (saften) |
1 tsk. | fiskesauce |
200 g | slik- eller sukkerærter |
- | salt |
- | Evt. lidt sukker |
Tilbehør
- | kogte nudler, gerne fuldkorn |
Sådan gør du
-
1Skræl mangoen, og skær den i mundrette stykker. Pres limesaften, og hak peanuts og frisk koriander. Bland alle ingredienserne til mangosalaten i en skål. Stil den til side, og lav resten af retten.
-
2Varm olien i en wok eller sauterpande, og kom kødet på i én stor klump. Lad det brune over høj varme på den ene side, inden du bryder klumpen i mindre stykker, og uden at du hakker den helt til millionbøf.
-
3Tilsæt porrer, hvidløg, karrypasta, kokosmælk og vand. Lad det simre over middel varme i 5 minutter.
-
4Vend slikærterne i, og varm retten igennem. Smag til med limesaft, fiskesauce, salt og evt. sukker.
-
5Server straks sammen med kogte nudler og mangosalat.
Tip!
Retten kan sagtens serveres med ris til i stedet for nudler. Karrypasta kan også skiftes ud med karrypulver og friskrevet ingefær.