Franske makroner med hasselnød og mørk chokolade
- 6 Personer
Bunde
175 g | flormelis |
125 g | haselnød |
100 g | æggehvide |
40 g | sukker |
1 tsk. | salt |
Fyld
100 g | god, mørk chokolade |
60 g | smør |
1 knsp. | salt |
Sådan gør du
-
1Mal hasselnødderne til mel i en foodprocessor eller blender.
-
2Sigt flormelis og hasselnøddemel sammen i en skål (er der mere end 1 spsk. tilbage i sigten, må du male lidt ekstra hasselnødder så mængden passer).
-
3Kom æggehvide, sukker og salt i en ren og tør skål. Pisk, indtil æggehviderne danner næsten stift skum med bløde toppe (pisker du det for længe og for stift, dannes der ikke de karakteristiske fødder”).
-
4Sigt nøddemelsblandingen i æggehviderne, og vend forsigtigt 40-50 gange, til melblandingen er blandet med æggehviderne, og blandingen er blød (den skal ikke flyde ud, men være blød nok, til at den får en ensartet overflade, når dejen sættes på bagepapir).
-
5Hæld dejen i en sprøjtepose med glat tyl. Tegn 40-50 små cirkler med diameter på ca. 4-5 cm på bagsiden af et stykke bagepapir, brug evt. et lille glas eller en udstikker til at måle efter. Vend bagepapiret om og læg det på en bageplade.
-
6Sprøjt dejen ud i små, flade toppe, så det passer med størrelsen på cirklerne. Bank bagepladen et par gange i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.
-
7Lad dejtoppene tørre på ved stuetemperatur i 1-2 timer, til de har sat sig på overfladen.
-
8Tænd ovnen på 165/150C varmluft.
-
9Bag macarons i 12 min., til de er faste og slipper bagepapiret (ellers skru ovnen ned til 100C og lad dem gerne tørre 5-10 min.).
-
10Lad macaronsene køle helt af. Smelt imens chokolade, smør og salt sammen over vandbad og under omrøring. Læg macarons sammen 2 og 2 med den smeltede chokolade. Brug evt. rester af chokolade til lidt ekstra pynt på macarons. Sæt macaronsene på køl, til chokoladen er størknet.
-
11Vent et par timer med at servere macarons, så de kan trække lidt af fugtigheden fra fyldet, så de er let sprøde udenpå og bløde indeni.
Tip!
Rist hasselnødder let på en tør pande, og lad dem køle af, inden de males til mel. Det fremhæver nøddesmagen.