Pizza med søde kartofler og gedeost
- 4 Personer
Pizzadej
3 dl. | lunkent vand |
25 g | gær |
1 tsk. | salt |
4 dl. | groft mel |
2 dl. | hvedemel |
Fyld
2 dl. | cremefraiche 18 % |
2 stk. | søde kartofler |
200 g | gedeost |
håndfuld | blå drue, uden sten |
1 spsk. | frisk timian |
- | Lidt peber og salt |
- | akaciahonning |
- | persille |
- | rucolasalat |
Sådan gør du
-
1Rør dejen sammen, og lad den hæve i 1½ time.
-
2Sæt ovnen på varmluft 225 grader.
-
3Rul dejen ud til fire tynde pizzabunde, og læg dem på bagepapir på en bradepande.
-
4Smør cremefraiche på bundene. Skær kartoflerne i tynde skiver. Fordel skiverne på bundene. Skær osten i skiver, og fordel den på pizzaerne.
-
5Kom druer og timian på.
-
6Krydr med salt og peber, og bag pizzaerne, indtil dejen er sprød og osten let gylden. Kig efter 10 minutter
-
7Ved servering drypper du honning på osten og drysser med persille eller rucola.
Tip!
Du kan bage helt små pizzaer og servere dem som velkomsthapser. De er så små, at de ikke kræver kniv og gaffel. Bagetiden bliver noget kortere.