Bagt laks med ingefær og mandelpesto
- 4 Personer
Ingredienser
3 dl. | perle rug 3 dl. er ca. 225g |
1 | æble |
1 | rødløg. |
4 | ferske laksebøffer |
1 | lime |
2 tsk. | olie |
- | Lidt salt og peber |
200 g | palmekål |
- | olivenolie |
Pesto
50 g | mandler |
- | persille Doser efter eget behov |
1 dl. | olivenolie |
30 g | parmesanost |
1 spsk. | ingefær, finthakket |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader. Kog perlerug efter anvisning.
-
2Hak æble og løg fint, og vend det med den kogte rug.
-
3Læg laksen på en bradepande med bagepapir. Pres lime over laksen, dryp olie henover, og krydr. Bag laksen i cirka 10 minutter.
-
4Rist mandlerne på en varm pande. Blend mandler, persille, olie, salt, parmesan og ingefær i en foodprocessor. Smag til.
-
5Svits kålen på en pande i olie, og krydr med salt og peber.
-
6Server den bagte laks med perlerug, kål og pesto
Tip!
Hvis du har en rest laks og pesto: Del laksen i små stykker. Vend med pesto og mayonnaise og server på ristet rugbrød.