Bagt laks med ingefær og mandelpesto
GæSTEMAD OG FEST

Bagt laks med ingefær og mandelpesto

Ingefærens skarphed og friske smag passer så godt til fed fisk. Her med pandestegt palmekål og perlerug som tilbehør og hjemmelavet mandelpesto i stedet for tyk sovs.   
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl. perle rug 3 dl. er ca. 225g
1 
æble
1 rødløg.
4 ferske laksebøffer
1 lime
2 tsk. olie
- Lidt salt og peber
200 g palmekål
- olivenolie

Pesto

50 g mandler
- persille Doser efter eget behov
1 dl. olivenolie
30 g parmesanost
1 spsk. ingefær, finthakket

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader. Kog perlerug efter anvisning.  
  2. 2
    Hak æble og løg fint, og vend det med den kogte rug.  
  3. 3
    Læg laksen på en bradepande med bagepapir. Pres lime over laksen, dryp olie henover, og krydr. Bag laksen i cirka 10 minutter.  
  4. 4
    Rist mandlerne på en varm pande. Blend mandler, persille, olie, salt, parmesan og ingefær i en foodprocessor. Smag til.  
  5. 5
    Svits kålen på en pande i olie, og krydr med salt og peber.
  6. 6
    Server den bagte laks med perlerug, kål og pesto  

Tip!

Hvis du har en rest laks og pesto: Del laksen i små stykker. Vend med pesto og mayonnaise og server på ristet rugbrød.