Redaktionen anbefaler






Smør marinade eller BBQ-sauce på i tynde lag lidt efter lidt under stegningen. Det giver det bedste resultat.
Marinerer du dit kød, når du griller, har du sikkert oplevet, at marinaden drypper ned i kullene eller briketterne. Ifølge kokken Claus Holm kan du undgå dryppende marinade, sort skorpe og manglende smag, hvis du:
»Lad marinade eller sauce danne skorpe, før du vender kødet. Så er der mindre, der hænger fast i risten, og mere der bliver på kødet og giver smag. Det er jo det, vi vil have.«
Claus Holm råder også til, at du brug en god pensel, gerne af silikone, til at påføre marinade eller BBQ-sauce. Smør på i tynde lag i stedet for at smøre kødet til. Ved at gentage de tynde lagopbygger du et tykt lag, der bliver siddende og giver smag til kødet.
Vidste du, at når du bruner dit kød, sker der en kemisk reaktion: Maillard-reaktionen. Maillard-reaktionen sker ved opvarmning og stegning, hvor fødevarers aminosyrer reagerer med sukker og danner velsmagende molekyler og smagsstoffer. Man kan se reaktionen ved atbrød, kød og grøntsager bliver brunlige eller gyldne, når Maillad-reaktionen har fundet sted.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10