Skal jeg skolde mandlerne?

Er der behov for at skolde mandlerne, eller kan de spises rå?
?

Hvordan er mandlerne behandlet, før de kommer til Danmark, og er det nødvendigt at skolde dem, før de spises på morgenmaden?

Finn Pleidrup, Beder

Svar fra Brian Gøbel Poulsen

Søde mandler, som vi sælger i Coop, er naturlige mandelkerner, som man kan fortære uden nogen forudgående behandling. Nogle personer med nøddeallergi eller overfølsomhed kan undertiden opleve mindre gener, hvis mandler varmebehandles kortvarigt ved skoldning eller ristning på pande eller i ovn.

Vore konventionelt dyrkede søde mandler kommer fra Californien eller Australien. De økologiske søde mandler i Änglamark eller Irma Økologisk Balance kommer fra Spanien. De spanske mandler har en mere aromatisk smag, der er karakteristisk for mandler fra middelhavslandene. Smagen kan variere, og nogle mandler kan have en stærk og mere bitter smag. Efter høst knækkes/afskalles mandlerne, herefter sorteres kernerne i størrelse og kvalitet og gennemgår en pasteuriseringsproces for at sikre optimal produktsikkerhed.

Brian Gøbel Poulsen er kategorigruppechef for kolonial, personlig hygiejne og frost.

Læs mere om