Sådan undgår du at få tørt og tungt brød

Blev brødet tørt og tung i stedet for luftigt og saftigt? Læs hvordan du tilsætter mindre mel og ælter dejen uden så meget mel.

Hvis dit brød er blevet tungt og tørt i stedet for luftigt og saftigt, har du sandsynligvis rørt for meget mel i dejen.

Ælt med en grydeske

Hold igen på melet og ælt en mere våd dej, mens du holder dejen i dejfadet. Brug en bred grydske i stedet for hænderne, slå den ind i dejen og træk dejen med den. Så får du ikke klistrede fingre. Ælt på denne måde et kvarters tid. Du kan gøre det mens du ser tv og få en sammenhængende dej, der følger skeen rundt i fadet.Du kan også gnide hænderne med madolie og bruge dem.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Giv dejen fem minutter og ælt videre

Hvis du synes dejen er meget våd, så lad den stå i fem-syv minutter, før du ælter videre. Ofte vil den være mere elastisk og fast.

Læs mere om