5 gode råd, når du bager

Få kagebagningen til at glide som smurt med omtanke, forberedelse og Samvirkes gode råd.

Læs altid opskriften igennem fra A-Z først

Måske mangler du en ingrediens, måske skal kagen hæve i en time eller måske er det smart at smøre formen ind som det første? Når du læser opskriften igennem først, bliver du velforberedt og skaber et overblik, før du går i gang med kagebagningen.

Stil alle ingredienserne frem på bordet

En pakke gær, lidt natron eller en vaniljestang er vigtige i opskriften, men fylder ikke meget i skuffen eller køleskabet – og derfor er det smart at tjekke, om man har alle ingredienserne, før man stikker lapperne ned i dejen.

Følg opskriften

En kok har engang sagt, at mænd er bedre kokke end kvinder, fordi de kan finde ud af at følge en opskrift slavisk. Måske er der en lillebitte sandhed gemt i denne udtalelse. Så eksperimenter først, når du kender opskriften ud og ind.



Tænd ovnen i tide

Tænd ovnen, så den er varm, når kagedejen er klar til at blive bagt



Pas på hygiejnen

Vask altid fingrene, når du har slået et råt æg ud, så du ikke risikerer at sprede bakterier fra skallen til andre råvarer.



Læs mere om