Sådan tjekker du om det er en fup-netbutik

Udenlandske svindlere bygger falske netbutikker for at narre penge fra godtroende danskere. Se her hvordan du finder ud af, om netbutikken er en fup-forretning

Sådan ser et korrekt logo ud. Når du netshopper, bør du blandt andet altid klikke på e-handelslogoet, så du kan se, om butikken er ægte.

Kopier skal snyde forbrugerne

E-handelsfondens logo er normalt en af de bedste måder at beskytte sig på som forbruger, hvis man vil have høj sikkerhed og god forbrugerbeskyttelse, når man handler på nettet. Udenlandske svindlere er dog i stigende grad begyndt at lave meget virkelighedstro kopier af hjemmesider – og de kopierede hjemmesider har ofte også brugt e-handelslogoet for at give siden ekstra troværdighed.Siderne har alene det formål, at de skal få dig til at indtaste dine kreditkortoplysninger, som så senere bliver misbrugt af svindlerne.»Alene i den seneste tid er vi blevet opmærksomme på mere end 10 hjemmesider, der benytter sig af metoden og udviklingen er stigende,« siger Lars Schmidt Larsen, direktør hos e-mærket.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Bskyt dig ved at klikke og maile

Rent juridisk er det næsten umuligt at gøre noget ved de falske netbutikker, da de hovedsagelig er baseret i udlandet, men kopieret logo eller ej. Du kan beskytte dig mod svindlere, hvis du følger få, gode råd:

 

 

  1. Brug altid betalingskort. Så kan du få pengene tilbage i din bank, hvis varen ikke dukker op, eller hvis der bliver trukket for mange penge på din konto.
  2. Tjek altid producentens hjemmeside. De fleste fuphjemmesider har en flad struktur. Tjek derfor at links og logoer virker. Er der et e-mærke så klik ALTID på logoet – er netbutikken godkendt, kommer du over på en certifikatside som bekræfter det.
  3. Send butikken en mail. Virker deres mail-adresse ikke, får du svar på gebrokkent engelsk eller slet ikke, så er der som regel noget galt.
  4. Søg efter andres erfaringer. Tjek eventuelt firmaet på Google, hvor der kan ligge advarsler mod bestemte hjemmesider.
  5. Brug din sunde fornuft. Lyder et tilbud for godt til at være sandt, er der stor sandsynlighed for, at det også er det. Så tænk dig om inden du trykker på køb knappen.