Redaktionen anbefaler






Mens du er gravid, kan du spise bestemte ting, der gør dit barn mindre kræsent.
I de sidste tre måneder af graviditeten er barnets sanseapparat klar til at tage imod smags- og dufteindtryk via fostervandet. Moderens kost påvirker fostervandets smag, og den gravide må ikke være bange for at spise mad med meget smag.
Studier viser, at ammebørn kan lide flere ting end børn, der har fået flaske. Krydderier kan påvirke smagen på modermælken, og det hjælper barnet til at udvide sin smagshorisont. Også anis og menthol kan give modermælken smag.
Man kan hjælpe barnets smagsløg på vej ved at præsentere dem for forskellige dufte f.eks. krydderier, te og kaffe.
Hvis moderen har spist meget hvidløg, er barnet ofte mere aktivt, når der ammes og ligger ved brystet i længere tid.
Når barnet begynder at spise fast føde, kan man stimulere madnysgerrigheden ved at koge kartofler i vand med friske krydderurter eller f.eks. putte timian i kartoffelmosen.
Kilde: Helene Hausner, Cand. scient. i human ernæring, ph.d i sensorisk videnskab ved KU-LIFE.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10