tv

Sådan rengør du din tv-skærm

Indtørret skidt og fedtfingre har det med at sætte sig på vores tv- og computerskærme. Samvirke har spurgt en ekspert til råds om rengøringen.

Holder du løbende din tv-skærmen ren, er det lettere fra gang til gang.

En let våd klud kan klare det meste

De fleste elektronikbutikker har skærmrens til salg som et oplagt ekstra produkt at smide i kurven, når kunderne køber et fladskærms-tv. Men sådan en spray er ikke specielt miljøvenlig, og ofte kræver det ikke andet end en lidt lunkent vand og en microfiberklud at gøre skærmen ren.

»En microfiberklud med få dråber vand er tilstrækkeli t g i de fleste tilfælde. Bagefter kan man tørre skærmen af med en tør klud,« siger Rasmus Larsen, redaktør på flatpanels.dk, et forbrugersite, der giver råd til køb af elektronik og tv. Samme procedure kan bruges til rens af computerskærme.

Pas på med alkohol og sprit på skærmen

Hvis skidtet virkelig har sat sig fast på skærmen, og microfiberkluden ikke er nok, kan skærmrens tages i brug. Men generelt anbefaler Rasmus Larsen, at man er varsom med at bruge rensespray med sprit og alkohol i. Fladskærme har modsat en almindelig glasrude typisk fået en antirefleksiv behandling på overfladen.

»Den behandling, der beskytter skærmen , kan ende med at falde af, hvis man bruger sprit eller lignende,« siger han.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sluk tv´et , mens du renser skærmen

Det er en god ide at slukke tv´et, mens man rengør skærmen. Tv-skærmen er varm, når den er tændt, og det kan danne nogle striber hen over, hvis man renser med en våd klud samtidig. Og der må heller ikke slippe vand ind i maskineriet.

»På nogle tv er der en ramme rundt om skærmen. Her skal man lige være opmærksom på, at der ikke kommer vand ind,« siger Rasmus Larsen.

Læs mere om