Sådan laver du en lækker marmelade af havtorn på 10 minutter

Havtorn er en af ingredienserne i det nye, nordiske køkken. Med en blender, et blus og syltesukker kan du forvandle de sure, rå havtorn til en lækker marmelade på få minutter. Se, hvordan Samvirkes journalist Fie Kruse laver marmelade med havtorn.

Det skal du bruge til syltetøj med havtorn

  • 900 gram skyllede og rensede havtorn
  • 500 gram syltesukker med pektin

Sådan laver du marmelade af havtorn

  1. Blend havtornen.
  2. Tilsæt syltesukkeret.
  3. Lad det koge i 10 minutter.
  4. Kom marmeladen på skoldede glas og opbevar det i køleskabet.

Tips

Marmeladen med havtorn er både syrlig og sød, derfor klæder den også det salte køkken. Prøv at server en klat til fisken eller bøffen. Du kan også komme et par skefuld i gryderetten for at give den syre og sødme.

Prøv også at spise marmeladen til en klat vanilieis eller gør lagkagen eksotisk ved at give den et lag havtornsmarmelade.

Tak til Hanne Koldkjær, som har bidraget med opskriften

Læs mere om