Redaktionen anbefaler






For at undgå dannelse af skimmelsvamp i fugerne, skal du tørre af, hver gang, du har været i bad. Overfladisk aftørring er desværre ikke nok, da det er de nederste fuger, der lettest bliver ramt.
Hav eventuelt et par gamle håndklæder til at ligge, som du kan tørre af med, så de gode badehåndklæder ikke bliver nussede.
Når fugerne ikke bliver tørret af, sætter der sig kalkaflejringer på dem. De kan holde på fugten, som er lækkert for skimmel at holde til i.
Skimmelsvamp trives bedst i fugtige omgivelser, så det er vigtigt at have god udluftning på badeværelset eller lade døren stå åben under og/eller efter badet.
Bløde fuger holder ikke evigt, så det er en god idé at tjekke dem en gang om året. Hvis de smuldrer eller ikke længere hænger fast i kanterne, kan vand trænge sig ind bag fuen og give skimmelsvampen mulighed for at boltre sig.
Har skimmelsvampen bredt sig, er det vigtigt at få den væk, for selvom skimmelsvamp ikke i sig selv er farligt, udskiller den affaldsstoffer, som er skadelige for indeklimaet og dig.
Skrub i første omgang fugerne med en ru svamp for at få dem så rene som muligt.
Hvis ikke det er nok, kan du vaske af med eddike og vand i blandingsforholdet 1:4.
Skal der mere end knofedt og eddike til, kan du også bruge Rodalon til at dræbe svampen. Klorin kan også dræbe og blege, men da klorin og rodalon kan være hårde for miljøet, skal du være varsom med at bruge de hårde rengøringsmidler.
Har du prøvet alle midler uden held, er sidste løsning at skifte fugen ud. Når du skal fuge hjørnerne og kanterne i et badeværelse, skal du bruge vådrumsfuge også kaldet sanitetssilikone, som indeholder midler, som beskytter mod mug og svamp.
Skimmelsvamp angriber lettere bløde silikonefuger end hårde mørtelfuger, men kan forekomme i begge dele.
Kilde: Bolius.dk
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10