Sådan bruger du tandtråd

Har man brug for tandtråd, kan det afhjælpe skader på tænderne, hvis man husker at få brugt tråden. Men det er vigtigt at bruge den rigtigt, ellers kan man let skade tandkødet.

Hvis det gør ondt eller bløder, når man bruger tandtråd, gør man det sandsynligvis forkert, og det kan få tandkødet til at trække sig tilbage og blotte de følsomme tandhalse.

Det bedste råd er at få sin tandlæge eller -plejer til at demonstrere, hvordan tandtråden bruges rigtigt. Samt følge disse råd:

  • Man skal undgå at presse tandtråden ned i tandkødet, men i stedet sørge for, at tråden ligger op ad tanden og følger tandens krumning.
  • Er du træt af at snøre tandtråden fast om pegefingrene, når tænderne skal renses, så prøv i stedet at binde tråden sammen til en løkke. Den er let at styre, og du undgår de følelsesløse fingerspidser. Du kan også prøve en plasticholder, hvor tandtråden er spændt ud på forhånd.
  • Løber man tør for tandtråd, skal man holde sig fra at bruge et stykke sytråd eller lignende som erstatning. Det laver alt for let skader på tandkødet.

Læs mere om