Så høj effekt skal du bruge i mikroovnen

Undgå kold suppe, tør lasagne og brændt grød. Det er ikke lige meget, hvilken effekt du bruger, når din mikroovn skal hjælpe med maden. Samvirke viser dig, hvilken effekt der passer til alt fra opvarmning af madrester til tilberedning af grød i mikroovn.

Indstiller du ovnen for varmt, kan du risikere at maden er tør i kanterne, men utilberedt i midten. 

Høj effekt (800 watt eller højere): Opvarmning af flydende madvarer eller kogning

Brug den højeste effekt på mikroovnen, når du skal opvarme flydende madvarer, eller hvis du skal koge noget. Den høje effekt skal bruges til:

  • Opvarmning af vand til te, suppe eller mælk og lignende
  • Kogning af grøntsager
  • Tilberedning af kød og fjerkræ

Middelhøj effekt (600-800 W): Opvarmning af rester eller tilberedning af gryderetter

En middelhøj effekt er bedst, når du skal: 

  • Genopvarme madrester
  • Opvarme færdigretter, der er beregnet til mikroovn
  • Tilberede gryderetter
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Middel effekt (400-600 W): Til kød med lavere indhold af vand eller fedt

Du må aldrig stege kød, der ikke indeholder ret meget fedt eller vand, ved for høj effekt. Du skal derfor kun bruge middel effekt i mikroovnen, når du skal:

  • Langtidsstege kød som skinke og skært svinekød
  • Stege større stykker kød, da mikrobølgerne tilbereder udefra. Hvis du steger store stykker kød ved for høj effekt, vil det være tørt på ydersiden, men råt inderst

Lav effekt (100-400 W): Optøning og smeltning

Den mildeste effekt på mikroovnen skal bruges til de ting, som mindst tåler høj varme. Brug derfor effekt under 400 watt, når du skal:

  • Gøre smør blødt eller smelte smør. Den lave effekt gør, at det smelter ensartet og ikke sprøjter i ovnen
  • Opvarmning eller blødgøring af brød
  • Holde mad varm

Kilde: Which? Magazine

Læs mere om