Så høj effekt skal du bruge i mikroovnen
Høj effekt (800 watt eller højere): Opvarmning af flydende madvarer eller kogning
Brug den højeste effekt på mikroovnen, når du skal opvarme flydende madvarer, eller hvis du skal koge noget. Den høje effekt skal bruges til:
- Opvarmning af vand til te, suppe eller mælk og lignende
- Kogning af grøntsager
- Tilberedning af kød og fjerkræ
Middelhøj effekt (600-800 W): Opvarmning af rester eller tilberedning af gryderetter
En middelhøj effekt er bedst, når du skal:
- Genopvarme madrester
- Opvarme færdigretter, der er beregnet til mikroovn
- Tilberede gryderetter
Middel effekt (400-600 W): Til kød med lavere indhold af vand eller fedt
Du må aldrig stege kød, der ikke indeholder ret meget fedt eller vand, ved for høj effekt. Du skal derfor kun bruge middel effekt i mikroovnen, når du skal:
- Langtidsstege kød som skinke og skært svinekød
- Stege større stykker kød, da mikrobølgerne tilbereder udefra. Hvis du steger store stykker kød ved for høj effekt, vil det være tørt på ydersiden, men råt inderst
Lav effekt (100-400 W): Optøning og smeltning
Den mildeste effekt på mikroovnen skal bruges til de ting, som mindst tåler høj varme. Brug derfor effekt under 400 watt, når du skal:
- Gøre smør blødt eller smelte smør. Den lave effekt gør, at det smelter ensartet og ikke sprøjter i ovnen
- Opvarmning eller blødgøring af brød
- Holde mad varm
Kilde: Which? Magazine