Du kan stege plantefars. Her skal du bruge lidt tid til at ælte og forme farsen, den er mere smuldrende og skal arbejdes lidt med, men så hænger den fint sammen.
Tilsæt godt med krydderi og steg i fedtstof, så du får en god brunfarvning og smag til bøffen. Du kan også ælte krydderier ind i farsen.
Vær forsigtig, både når du former og steger, så farsen ikke falder fra hinanden.
Du kan også lave farsboller. Brug æg, som du plejer, men skær ned på melet eller udelad det helt.
Bollerne er nemme at forme og stege i fedtstof. De holder fint formen og kan også bages i ovnen, men får ikke så pæn en farve. De bliver nærmest laksefarvede.
Du kan bruge plantefars som ingrediens i en ret med for eksempel pasta.
Brun grøntsagerne, og tilsæt så plantefarsen. Sørg for mere krydring end med kød. Der skal masser af smagsgivere i, plantefarsen i sig selv smager ikke af så meget.
Lad kun farsen koge i kort tid, ellers bliver den blød.
Du kan grille plantefars. Sørg for god varme på grillen eller grillpanden, og pensl med krydderier og fedtstof. Gril farsbøfferne, til de har fået flot farve, men ikke så længe, at de bliver tørre. Vælg krydderier med power, for eksempel karry, paprika, chili og hvidløg.
Hvis farsen smuldrer, og det er svært at forme den, kan du ælte den lidt ekstra. Rør eventuelt lidt æggehvide i.