Fish pakora
SNACKS OG TILBEHøR

Fish pakora

Tag med kok Enayatullah Safi på opdagelsesrejse til et land, hvor mad ikke kun er noget, man smager, men oplever med alle sanser. Opskriften er fra kogebogen "Dhaba Walla – Et indisk mad­eventyr".
  • 4 Personer
  • 35 Minutes

Det skal du bruge:

400 g laksefilet (uden skind)
1 tsk. ingefær , ca. 1 cm.
1 tsk. hvidløgspasta (eller finthakket)
1 tsk. chilipulver
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. gurkemeje
- salt

Pakoradej:

100 g kikærtemel (besan)
1 spsk. majsmel
0.5 tsk. spidskommenpulver
0.5 tsk. garam masala
0.5 tsk. chiliflager
1 tsk. tørret bukkehorn (kasoori methi)
0.5 tsk. bagepulver
5 stilke koriander
1 dl vand
- olie til friturestegning , rigelig mængde

Sådan gør du

  1. 1
    Skær laksen i mundrette stykker. Riv ingefæren, og bland den sammen med hvidløgspasta, chilipulver, citronsaft, gurkemeje og salt. Vend laksestykkerne rundt i marinaden, og lad dem marinere på køl i 15-20 minutter.
  2. 2
    Bland kikærtemel, majsmel, krydderier, bagepulver og evt. finthakket koriander i en skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og rør sammen til en tyk, klæbrig dej, der kan dække fisken jævnt
  3. 3
    Dyp de marinerede laksestykker i dejen, så de er godt dækket. Varm olien op i en gryde til ca. 170° (brug et stegetermometer).
  4. 4
    Steg fisken i små portioner i 3-4 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedt­sugende papir. Servér med grøn chutney, tamarinde-chutney eller en yoghurtdip og citronbåde.