Indisk gryde med planteboller
HOVEDRET

Indisk gryde med planteboller

Med ingefær, hvidløg, kokosmælk, limesaft og masser af stærke krydderier og smag.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. kokosolie Neutral olie kan også anvendes
2 stk. stort løg i skiver
1 stk. peberfrugt
2 fed fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
3 tsk. gurkemeje
1 spsk. Tandoori-krydderi Alternativt mild karry
4 dåser Mosede tomater (passata)
3 dl. kokosmælk
100 g babyspinat
lidt limesaft
lidt salt

Planteboller

500 g Plantefars
2 stk. æg
2 stk. forårsløg
4 spsk. fløde Mælk kan også bruges
lidt Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at lave farsen til plantebollerne: tænd ovnen på 200 grader. Smuldr plantefarsen i en skål, og rør den sammen med æg, forårsløg, fløde, salt og peber.   
  2. 2
    Form ca. 15-20 små boller af farsen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10-15 min., til de er let gyldne og faste.   
  3. 3
    Varm kokosolien i en sauterpande over middel/høj varme og steg løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær i 2-3 min. Tilsæt gurkemeje og tandoori og steg yderligere 1 min.  
  4. 4
    Hæld tomaterne over og lad det simre 3-4 min. Tilsæt så kokosmælk, og kog yderligere 2 min. Kom plantebollerne og spinat i.   
  5. 5
    Smag til med lime, sukker og salt. Server retten rygende varm med kogte ris, naanbrød og et drys frisk koriander.