Indisk gryde med planteboller

Med ingefær, hvidløg, kokosmælk, limesaft og masser af stærke krydderier og smag.
Indisk gryde med planteboller
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. kokosolie
2 stk stort løg i skiver
1 stk. peberfrugt
2 fed fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
3 tsk. gurkemeje
1 spsk. Tandoori-krydderi
4 dåser Mosede tomater (passata)
3 dl. kokosmælk
100 g babyspinat
lidt limesaft
lidt salt

Planteboller

500 g Plantefars
2 stk æg
2 stk forårsløg
4 spsk. fløde
lidt Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1.Start med at lave farsen til plantebollerne: tænd ovnen på 200 grader. Smuldr plantefarsen i en skål, og rør den sammen med æg, forårsløg, fløde, salt og peber.   
  2. 2.Form ca. 15-20 små boller af farsen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10-15 min., til de er let gyldne og faste.   
  3. 3.Varm kokosolien i en sauterpande over middel/høj varme og steg løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær i 2-3 min. Tilsæt gurkemeje og tandoori og steg yderligere 1 min.  
  4. 4.Hæld tomaterne over og lad det simre 3-4 min. Tilsæt så kokosmælk, og kog yderligere 2 min. Kom plantebollerne og spinat i.   
  5. 5.Smag til med lime, sukker og salt. Server retten rygende varm med kogte ris, naanbrød og et drys frisk koriander.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #asien og #indien