Indisk gryde med planteboller
- 4 Personer
Ingredienser
4 spsk. | kokosolie Neutral olie kan også anvendes |
2 stk. | stort løg i skiver |
1 stk. | peberfrugt |
2 fed | fed hvidløg |
2 cm | frisk ingefær |
3 tsk. | gurkemeje |
1 spsk. | Tandoori-krydderi Alternativt mild karry |
4 dåser | Mosede tomater (passata) |
3 dl. | kokosmælk |
100 g | babyspinat |
lidt | limesaft |
lidt | salt |
Planteboller
500 g | Plantefars |
2 stk. | æg |
2 stk. | forårsløg |
4 spsk. | fløde Mælk kan også bruges |
lidt | Lidt peber og salt |
Sådan gør du
-
1Start med at lave farsen til plantebollerne: tænd ovnen på 200 grader. Smuldr plantefarsen i en skål, og rør den sammen med æg, forårsløg, fløde, salt og peber.
-
2Form ca. 15-20 små boller af farsen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10-15 min., til de er let gyldne og faste.
-
3Varm kokosolien i en sauterpande over middel/høj varme og steg løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær i 2-3 min. Tilsæt gurkemeje og tandoori og steg yderligere 1 min.
-
4Hæld tomaterne over og lad det simre 3-4 min. Tilsæt så kokosmælk, og kog yderligere 2 min. Kom plantebollerne og spinat i.
-
5Smag til med lime, sukker og salt. Server retten rygende varm med kogte ris, naanbrød og et drys frisk koriander.