Chili sin carne - med plantefars
En ret med masser af styrke og smag! Ved brug af plantefars, får man lidt en fornemmelse af, at der er "kødstykker" i retten.

- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
4 spsk. | olivenolie |
3 tsk. | stødt spidskommen |
1 stk. | frisk (rød) chili |
2 fed | fed hvidløg |
1 stk. | stort løg |
1 stk. | peberfrugt |
500 g | Plantefars |
2 tsk. | sød paprika |
1 tsk. | brun farin Tilføj efter behov |
400 g | Dåsetomater |
1 dåse | kidney bønner Brug drænede bønner fra dåse |
2 tsk. | stødt koriander Tilføj efter behov |
20 g | mørk chokolade Kan undlades |
lidt | salt Gerne røget salt |
2 stk | lime skåret i både |
1 dåse | majs fra dåse |
Tilbehør
- | tortillas Ris kan også bruges |
- | Friske koriander |
- | cremefraiche |
Sådan gør du
- 1.Varm olien i en sauterpande eller stegegryde over middel/høj varme. Rist spidskommen, chili og hvidløg i 1 min., og tilsæt løg og peberfrugt. Steg videre i 3 min.
- 2.Skru ned for varmen, smuldr plantefarsen i, og drys med paprika og farin. Tilsæt herefter dåsetomater, og lad retten simre 10 min.
- 3.Tilsæt majs og bønner, og lad retten varme igennem.
- 4.Smag til med koriander, mørk chokolade, salt og peber.
- 5.Server retten rygende varm med frisk lime og f. eks. ris, urter og cremefraiche.