Chili sin carne - med plantefars
FROKOST

Chili sin carne - med plantefars

En ret med masser af styrke og smag! Ved brug af plantefars, får man lidt en fornemmelse af, at der er "kødstykker" i retten.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
3 tsk. stødt spidskommen
1 stk. frisk (rød) chili
2 fed fed hvidløg
1 stk. stort løg
1 stk. peberfrugt
500 g Plantefars
2 tsk. sød paprika
1 tsk. brun farin Tilføj efter behov
400 g Dåsetomater
1 dåse kidney bønner Brug drænede bønner fra dåse
2 tsk. stødt koriander Tilføj efter behov
20 g mørk chokolade Kan undlades
lidt salt Gerne røget salt
2 stk. lime skåret i både
1 dåse majs fra dåse

Tilbehør

- tortillas Ris kan også bruges
- Friske koriander
- cremefraiche

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en sauterpande eller stegegryde over middel/høj varme. Rist spidskommen, chili og hvidløg i 1 min., og tilsæt løg og peberfrugt. Steg videre i 3 min.   
  2. 2
    Skru ned for varmen, smuldr plantefarsen i, og drys med paprika og farin. Tilsæt herefter dåsetomater, og lad retten simre 10 min.   
  3. 3
    Tilsæt majs og bønner, og lad retten varme igennem.
  4. 4
    Smag til med koriander, mørk chokolade, salt og peber.  
  5. 5
    Server retten rygende varm med frisk lime og f. eks. ris, urter og cremefraiche.