Chana saag
AFTENSMAD

Chana saag

Tag med kok Enayatullah Safi på opdagelsesrejse til et land, hvor mad ikke kun er noget, man smager, men oplever med alle sanser. Opskriften er fra kogebogen "Dhaba Walla – Et indisk mad­eventyr".
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

1 løg
1 hvidløg
1 tsk. ingefær , frisk, 2 cm)
- grønne chili
- olie
- stødt spidskommen
- stødt koriander
- garam masala
- gurkemeje
- chilipulver
- frisk spinat
- tomater
- Kogte kikærter
- vand
- Creme , lavet på cashew
- salt
- Friske koriander
- Evt. citronsaft

Sådan gør du

  1. 1
    Pil løget, og hak det fint. Pil og riv hvidløget. Riv ingefæren fint. Hak chilierne fint. Varm 1 spsk. olie op i en stor pande. Tilsæt løg, hvidløg, ingefør og chili, og svits i ca. 5 minutter, til det er blødt.
  2. 2
    Tilsæt spidskommen, korianderpulver, garam masala, gurkemeje og chilipulver. Rør i ca. 1 minut, så krydderierne frigiver deres aroma.
  3. 3
    Tilsæt spinaten, og steg i 5-6 minutter, til den falder sammen. Lad den køle lidt, og blend den groft eller glat efter smag.
  4. 4
    Varm den resterende 1 spsk. olie op i en gryde. Hak tomaten fint, og hæld den i gryden sammen med kikærter og vand.
  5. 5
    Lad det simre i 4-5 minutter. Tilsæt den blendede spinat, og rør godt. Justér med lidt ekstra vand om nødvendigt. Lad det simre i 3-4 minutter.
  6. 6
    Tilsæt cashewcremen, hvis du ønsker en cremet konsistens. Varm igennem, og smag til med salt og evt. ekstra garam masala.
  7. 7
    Servér med ris og fladbrød. Pynt evt. med frisk koriander, eller tilføj et skvæt citronsaft.