Redaktionen anbefaler
 
   
   
   
   
   
  I 1950’erne var fast fashion og takeaway ikke for alvor opfundet endnu. Strømper var noget, man strikkede, og maden blev lavet fra bunden. Hjemmet var en krævende arbejdsplads.
I september 1955 beskriver Samvirke, hvad en landhusmor bruger sine vågne timer på: ”Hun har i de 30 år, hun har været gift: Født og opdraget 8 børn, tilberedt 56.900 måltider og 153 festmåltider, bagt 33.400 brød og 7.890 kager. Hun har syet 200 stykker børnetøj og 132 skjorter og strikket 224 par sokker. Hun har opdrættet 2.800 kyllinger og 220 grise og fodret 131.400 dyr.”
Tallene er opgjort af en husmor på landet i Østrig, men mon ikke samme opgørelse kunne passe på en dansk landhusmoder, skriver Samvirke.
Vi lader tallene stå et øjeblik … Måske er det alligevel ikke alting, der var bedre i gamle dage?
Læs mere på samvirke.dk/arkiv
 
   
   
   
  