Pandekageopskrift: Pandekager på glas

Se her, hvordan du mixer pandekagedej direkte i en beholder, som du kan lægge på køl, så dejen kan gemmes til senere. Husk at ryste rigtig godt for at få melklumperne ud, og hæld eventuelt mælk i lidt ad gangen.

Pandekageopskrift til 3 personer (ca. 15 pandekager)

1 glasflaske/glasbeholder med låg

1 papir (til tragt)

2 æg

6 dl mælk

3 dl hvedemel

1 knivspids salt

Smør til stegning

 

Form dit papir til en tragt, som du sætter ned i toppen af din glasbeholder. Hæld nu alle ingredienser ned gennem tragten – gem mel og mælk til sidst, og hæld eventuelt lidt i ad gangen og ryst i mellem. Det kan gøre det lettere for dig at ryste melklumperne ud.

Ryst, ryst, ryst.

Nu kan du lave dine pandekager eller gemme dejen i køleskabet til senere.

Smelt smør på en varm pande, vent til boblerne er små, hæld ca. 1/2 dl dej på. Vip panden, så dejen fordeles over hele bunden.

Pandekagen skal steges ved jævn varme. Løft den lidt i siden med en paletkniv og se, om den er blevet gylden på undersiden.

Vend pandekagen med en paletkniv, når den er gylden på undersiden, og steg videre på den anden side til pandekagen er færdig.

 

Læs mere om