Opskrift på kanelsnegle
Kanelsnegle
Det skal du bruge: (18 store snegle)
- 100 g smør
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 dl sukker
- 1 æg
- Ca. 14 dl hvedemel
- 1 æg til pensling
- Perlesukker til drys
Kanelfyld:
- 150 g blødt smør
- 1½ dl sukker
- 1-2 spsk. kanel
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i.
- Hæld blandingen i en skål og tilsæt resten af den kolde mælk. Rør gæren ud.
- Tilsæt salt, krydderier, sukker, æg og rør rundt.
- Tilsæt mel lidt efter lidt og rør dejen smidig.
- Ælt den og lad den hæve 30-45 min.
- Del dejen i to. Rul hver dej ud til ca. 20x35 cm.
- Smør med halvdelen af smørret og drys halvdelen af sukkeret og kanelen på.
- Rul dejen sammen fra den lange led. Skær hver dej ud i ca. 9 skiver og læg dem på en bageplade med papir. Brug to bageplader.
- Gentag med den næste dej. Lad sneglene hæve 20 minutter.
- Pensl med æg og drys med perlesukker. Bages 14 min. ved 225 grader.