Klimaquiz: Hvad har største effekt på klimaet?

Hvad har den største effekt, hvis det gælder om at reducere klimagasserne: Skal man købe en elbil, mindske madspildet eller genbruge mere? Gæt med i Samvirkes klimaquiz, og se om du kan gætte den rigtige rækkefølge på 7 klimahandlinger

Gæt en top 7: Sæt klimahandlingerne i rigtig rækkefølge

Kan du gætte, hvad der er mest klimareducerende? Samvirke har lavet en liste med 7 handlinger, der alle kan reducere gennemsnitsdanskerens klimaaftryk. Kan du få alle 7 rigtige?

 

Og husk: Alle skridt der reducerer CO2-udledningen er et skridt i den rigtige retning. Samvirke har blot udvalgt 13 forskellige handlinger, der alle har en positiv effekt på klimaet. Du vil sagtens kunne gøre ting, der reducerer din klimabelastning mere end nogle af eksemplerne i quizzen.

17 tons CO2 om året

 

Spiser du bøffer, belaster du klimaet mere, end hvis du spiser broccoli. Det ved du formentlig allerede, men ved du, hvor det for alvor kan give en stor besparelse, hvis du lægger dine vaner om?

Hver eneste dansker udleder i gennemsnit 17 tons klimagasser om året, har tænketanken Concito udregnet. De 12 tons hænger direkte sammen med dit daglige forbrug, mens de sidste 5 tons er en del af de udledninger, som vi som samfund har i fællesskab: I de fælles udledninger indgår for eksempel den CO2, anlæg af veje har, ligesom driften af hospitaler og andre velfærdsinstitutioner fordeles på os alle sammen.

Læs mere om