Kan jeg lave marmelade af mine syltede kirsebær?

Der er mange anvendelsesmuligheder for syltede kirsebær. De kan laves til sirup eller kombineres med andre bær til marmelade

Syltede kirsebær kan laves til marmelade

?

Jeg har en stor portion syltede kirsebær i overskud fra sidste år. Hvilke andre frugter kan man kombinere med for at få en kirsebærmarmelade? Hvad kan man alternativt anvende sådanne kirsebær til?

Jørgen Skovhus

Svar fra Mia Kristensen

Du kan for eksempel koge saften ind sammen med ekstra sukker til en kirsebærsirup. Det smager forrygende på en kugle is, pandekager eller bare på havregrød. Bærrene kan du blande med eksempelvis solbær eller brombær og koge til marmelade/syltetøj. Hvis kirsebærrene er sukkersyltede, koger de ikke så hurtigt ud og beholder deres form lidt bedre. Endelig kan saften koges lidt ind og bruges til kirsebærlikør ved at blande den med en smagsneutral spiritus som vodka og evt. ekstra sukker, afhængig af smagen. Gode krydderier at bruge sammen med kirsebær i både sirup, likør og syltetøj er stjerneanis og vanilje.

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole, og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om