Redaktionen anbefaler





Foto: Enø Bageri
Tæt ved kanalen i Karrebæksminde finder du Enø Bageri, der er en omvej værd, hvis du er på jagt efter en lækker is. I bageriet kan du selvfølgelig finde alt fra franskbrød til romkugler, men rigtigt kendt er bageriet for sin is – en is, som iselskere diskuterer om ikke er en af Danmarks bedste.
Isen bliver fremstillet af frisk, økologisk mælk, der pasteuriseres, men ikke homogeniseres. På den måde bevares den cremede konsistens, og fedtprocenten holdes lav. Hver dag laves is med forskellige smage, og råvarerne består blandt andet af friske, danske bær, ægte vanilje og kvalitetschokolade.
Lisbeth Hansen er en af dem, der anbefaler Enø Bageri. Hun skriver:
»Isen er hjemmelavet og med meget lav fedtprocent. Virkelig mange smagsvarianter. Den dejligste beliggenhed med borde og bænke lige ud til kanalen, hvor man kan nyde den fantastiske is.«
Enø Bageri, Ved Broen 6, 4736 Karrebæksminde
Foto: Iskutteren
For enden af de snoede, gamle brostensbelagte gader i Præstø findes det charmerende havnemiljø – og det er her, du finder Iskutteren. Ishuset er idyllisk placeret ud mod fjorden. Iskutteren serverer skøn italiensk gelato af mærkerne Giovanni L og Gelateria, der begge er berømte for deres cremede og autentiske is.
Udover is serverer Iskutteren i Præstø nybagte pandekager og belgiske vafler, ligesom du selvfølgelig kan få slukket tørsten.
Sanne Vibeke anbefaler Iskutteren, der tidligere har vundet titlen som Sjællands bedste ishus i Opdag Danmarks konkurrence, med ordene:
»Det er megagod italiensk is og sødt og venligt personale.«
Iskutteren Præstø, Havnepladsen 1, 4720 Præstø
Foto: Is Salonen
I hjertet af Frederiksværk finder man Is Salonen, der begyndte som en skøn blanding af iscafé og livsstilsbutik. I dag kan finde en café med farverige lækkerier, flødeboller, romkugler, kager, boller og ikke mindst: Den hjemmelavede is.
Is Salonen har også fået en lillesøster: På havnen i Hundested kan du finde et ishus, der bugner af lækkeriet. Ishuset er så stort, at der er siddepladser både inde og ude. Keder du dig, kan du gribe et spil, puslespil og tegnegrej.
Isen laves på mælk fra det økologiske landbrug Engmosegaard, og er du til softice, får du den lækreste, bløde is her.
Birgit Hilman skriver:
»Isen smager fantastisk og bedre end andre steder. Man kan få 2 små kugler i stedet for en stor kugle. Især godt for børn, som kan have svært ved at vælge.«
Besøg Is Salonen:
Nørregade 1, 3300 Frederiksværk
Havnegade 20, 3390 Hundested
Brostræde Is er Helsingørs ældste og originale isbar, der blev grundlagt i 1922. Isbaren bager selv sine vafler og garanterer sommerstemning og nostalgiske minder, når du sætter tænderne i den kolde, hjemmelavede is. Isen er økologisk, og du finder et stort udvalg af de klassiske smage som chokolade, jordbær, pistacie.
Tenna skriver:
»Brostræde Is er en institution i Helsingør fra 1922, som barn for 62 år siden sad jeg med min far, mens vaffelbageren bagte vafler, og isen lavede de selv. De er stadig gode …«
Besøg:
Brostræde Is, Brostræde 2G st, 3000 Helsingør
Foto: Cirkus Is
Hos Cirkus Is får du gammeldags flødeis som dengang, far var dreng. Sådan skriver Cirkus Is selv, og de ishungrende kunder kan vælge mellem 16 forskellige varianter, der spænder helt fra havtorn og lakrids til klassikere som chokolade og pistacie. Isen kommer fra Ryå og Vebbestrup, hvor den er håndlavet.
Cirkus Is serverer også softice, der tidligere er kåret som Skandinaviens bedste.
Udover is kan du købe grillede sandwich, toasts, drinks og kolde drikkevarer.
Cirkus Is holder til i en 12 meter lang cirkusvogn, der selvfølgelig har rejst rundt på landevejene med et cirkus.
Karen Lydolph-Nielsen har anbefalet med ordene:
»Super lækker is, dejlig kaffe og lækre sandwich. Og så er de alle bare så søde.«
Jens Christiansen skriver:
»Stort udvalg, flinke ejere, hyggelig og god beliggenhed.«
Cirkus Is, Stillinge Strandvej 8, 4200 Slagelse
Samvirke indsamler stadig gerne bud på, hvilket ishus, der er det bedste i Danmark – eller i hvert fald en omvej værd. Skriv ind i formularen herunder, hvis du har et bud på et godt ishus, der endnu ikke findes i oversigten.