Hvem skal holde tilbage ved busstoppestedet?

Mange danskere følger ikke reglerne for, hvem der skal holde tilbage for hvem ved busstoppestederne. Samvirke har lavet en guide til, hvordan du som buspassager eller cyklist sikrest kommer gennem trafikken.

Hvis du er en af de mange danskere, som bruger cyklen eller bussen, skal du huske at være ekstra opmærksom ved busstoppesteder.

Foto: Google Maps

Cyklist:

Her skal du holde tilbage for buspassagererne. Når du ser bussen stoppe, så stands ud for bussens bagende, og fortsæt først, når bussen kører igen.

Buspassager:

Du har fortrinsret, men vær sikker på, at eventuelle cyklister holder tilbage, før du krydser cykelstien for at komme af eller på bussen. Vent desuden, til bussen kommer, før du går ud på cykelstien.

2: Passagererne står af og på bussen på en helle

Foto: Google Maps

Cyklist: 

Her har du fortrinsret på cykelstien, og buspassagererne skal holde tilbage for dig. Vær dog stadig opmærksom, og sænk farten, hvis der kommer en bus. Husk, at nogle heller ikke er så brede som den på billedet, så derfor kan det være svært for alle at være der, hvis der stiger mange passagerer af.

Buspassager:

Vent på hellen, når du står af bussen, indtil du er sikker på, at der ikke kommer cyklister. Se dig for, når du krydser cykelstien, inden du går ud på hellen for at hoppe på bussen.

3: Passagererne står af og på bussen direkte fra fortovet

Foto: Google Maps

Cyklist: 

Se dig godt for, og kør uden om bussen. Det kan også være en god idé at vente, indtil bussen er kørt, hvis der er meget trafik, eller hvis bussen er på vej videre.

Buspassager:

Dette scenarie giver ikke problemer buspassager og cyklister imellem, men se dig altid for, inden du står på og af bussen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #trafik og #cykel