Brug ganske almindelige mandler, så kan du lave dit eget marcipanbrød
Fødevarestuderende Mia Irene Kristensen, der er medindehaver af CPH Good Food, har eksperimenteret med mandlerne fra en Coop-butik og fået fine marcipanbrød ud af at blende dem, tilføje lidt mandellikør og citronskal og overtrække dem med chokolade.
Du skal bruge:
- 200 g mandler. Smut dem eventuelt
- 150 g rørsukker
- 1/2 dl amaretto, som er mandellikør, appelsin eller vand
- 5 spsk. vand 1/2 tsk. revet citronskal
- ca. 100 g god mørk chokolade
- Pynt, for eksempel smuttede mandler, tørrede bær eller knust rålakrids
Sådan gør du:
- Mal mandlerne til mel i en blender eller minihakker. Det tager 3-5 minutter
- Kom vand, sukker og amaretto i en gryde, og bring det i kog
- Kog blandingen over middelvarme, indtil al sukkeret er smeltet. Tag siruppen af varmen, og lad den køle lidt
- Bland mandelmelet med citronskallen, og tilsæt den lune sirup lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, det hele skal bruges
- Ælt marcipanen, til den har den rigtige faste konsistens, ca. 5 minutter
- Form ca. 10 små marcipanbrød
- Smelt chokoladen og overtræk marcipanbrødene
- Pynt marcipanbrødene smukt og stil dem køligt, til de skal serveres