Her finder du antioxidanter
Citroner, c-vitamin
C-vitamin virker som antioxidant. C-vitamin er opløseligt i vand og findes udbredt i frugt og i grøntsager, især i citroner og peberfrugter.
Nødder, e-vitamin
E-vitamin virker som antioxidant. E-vitamin er opløseligt i fedt og findes især i kornprodukter, nødder og planteolier.
Chokolade, flavonoider
Flavonoider er plantefenoler, som er antioxidanter. Flavonoider findes blandt andet i mørk chokolade, citrusfrugter, bær, peberfrugter, løg, broccoli, bladselleri, rødvin og grøn te.
Grøn te, catechiner
Catechiner er plantefenoler, som er antioxidanter. Catechiner findes især i te, men også i blandt andet chokolade og druer og også i rødvin. I grøn te er op til 30 procent af de tørrede teblade antioxidanter.
Blåbær, antocyaniner
Antocyaniner er plantefenoler, som er antioxidanter. Antocyaniner findes især i bær med røde og mørkviolette farver, for eksempel blåbær, jordbær, kirsebær og solbær, blå druer og rødvin.
Gulerødder, beta-caroten
Beta-Caroten hører til carotenoiderne, som er antioxidanter. Beta-Caroten findes blandt andet i gulerødder, hyben, chili, spinat, rosenkål, broccoli, karse, dild, grønkål, abrikos – også tørret, mango og meloner.
Laks, astaxanthin
Astaxanthin hører til carotenoiderne, som er antioxidanter. Astaxanthin findes i laks og krebsdyr og for eksempel i rejeskaller. Det anvendes i lakse- og ørredfoder for at give den eftertragtede røde farve i kødet.
Majs, zeaxathin
Zeaxathin hører til carotenoiderne, som er antioxidanter. Zeaxathin findes i majs, æg, spinat, kål, grønne bønner og paprika.
Spinat, lutein
Lutein hører til carotenoiderne. Lutein findes i bladgrøntsager som spinat og i æggeblomme.
Tomat, lycopen
Lycopen hører til carotenoiderne, som er antioxidanter. Lycopen findes i tomater og vandmelon.