Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Det vakuumpakkede brød er lige så sundt som det ferske
Er et vakuumpakket, færdigbagt brød med holdbarhed på 6 måneder, som er uden konserveringsmiddel, lige så sundt som et fersk brød? Bevares hele jernindholdet og alle antioxidanter i brødet, når brødet er vakuumpakket igennem længere tid?
Kristin Hersoug
Jernindholdet i bagt brød påvirkes ikke af vakuumpakning eller af lagring. Indholdet af antioxidanter i brødkrummen i hvedebrød bagt med fuldkornsmel pakket uden ilt blev i et lagringsforsøg fundet at være stort set det samme efter 5 ugers opbevaring, mens en tredjedel af antioxidanterne i brødets skorpe forsvandt. Antioxidanterne i krummen er vigtigere for næringsværdien end antioxidanterne i skorpen, så brødet bevarede stort set sin næringsværdi. Brødets fedtstof blev dog langsomt oxideret under lagringen selv i fravær af ilt, så brødet blev altså ældet.
Leif Skibsted er professor emeritus ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10