Er der skadelige stoffer i koffeinfri kaffe?

Kan man drikke så meget man vil af kaffe, der er koffeinfri?
?

Er der stadig skadelige stoffer tilbage i kaffe, hvor koffeinen er fjernet, eller kan man drikke så meget man har lyst til af for eksempel koffeinfri neskaffe?

 

I. Clausen, Hørning:

Svar fra Leif Skibsted

Koffein fjernes fra kaffe ved udtrækning med et opløsningsmiddel. I vores del af verden har man erstattet udtrækning med organiske opløsningsmidler som dichlormethan med uskadelige metoder som "superkritisk ekstraktion", og der er derfor ikke rester af organiske opløsningsmidler i koffeinfri kaffe.

Det tilstræbes, at koffeinfri kaffe i øvrigt indeholder de samme aroma- og smagsstoffer som almindelig kaffe, herunder de gavnlige antioxidanter.

 

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kaffe