Det skal du gøre, hvis dit barn spiser medicin

Medicin er farvestrålende, og de små farvede piller ligner slik. Blandt det farlige medicin kan være helt almindelige hovedpinepiller. Se her, hvad du gør, hvis dine børn spiser medicin eller piller, som ikke er til dem.
Børnehænder og medicin

Børn undersøger ved at putte ting i munden. Meget medicin har farver - og er ekstra spændende for et nysgerrigt barn. Lad derfor ikke medicin ligge i dit hjem.

Gem medicinen godt

Piller er ofte små, runde og farvestrålende – og de minder nærmest om slik. Børn er nysgerrige og tit pilfingre, så du skal gemme husstandens medicin godt, så du sikrer, at pillerne ikke bliver spist af nysgerrige børn.

Tager man for meget medicin eller receptpligtig medicin, som er udskrevet til en anden, kan det medføre stor risiko for forgiftning. Eksempler på særligt farlig medicin er sovetabletter, malariapræperater, hjertemedicin samt beroligende, smertestillende og antidepressiv medicin.

Samvirke spurgte Mads Jacobsen fra Beredskabsforbundet om gode råd til, hvordan du forhindrer, at børn spiser medicin, og hvad du skal gøre, hvis medicinen allerede er blevet spist.

Sådan skal medicin opbevares:

  • Medicin skal altid opbevares utilgængeligt for børn i et aflåst medicinskab – eller i et skab højt på en hylde over gulvet. 
  • Husk at medicin heller ikke må stå på natbordet eller lignende, når nogen i familien er syg.
  • Medicinskabe bør kun bruges til medicin – og ikke til andre ting, som børn skal have fat i.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvis du eller dit barn spiser for meget og/eller forkert medicin:

  • Du skal altid kontakte 1-1-2, hvis du har mistanke om akutte forgiftningsskader.
  • Ring til en læge eller til Giftlinjen på 8212 1212, hvis du eller andre har taget for meget eller forkert medicin. De kan rådgive dig om, hvad du skal gøre.

Læs mere om