Coronavirus: Skal du med i fredagsbaren? Den er rykket online

Opfordringen til at begrænse fysisk kontakt og undgå større forsamlinger under coronakrisen skal ikke ødelægge det gode humør. Her er tips og inspiration til at rykke fredagsbaren over på nettet og hygge igennem med venner og kolleger.

Selvom du sidder bag en skærm, og ingen kan lugte dig, så gør lidt ud af det. Hop i bad, sæt håret, stryg skjorten og alt det der. Find et godt sted i dit hjem, hvor lyset er godt og sæt pc’en eller din telefon op i øjenhøjde – f.eks. på en stak bøger – så din hage og næsebor ikke fylder hele billedet.

Inden du går i baren

I den virtuelle verdens fredagsbar kan du ikke bare vifte en sixpack op i snuden på dine kolleger. Du bliver med andre ord nødt til at lave lidt reklame for fredagsbaren. Send en invitation til kollegerne, så de ved, hvad du brygger på. Giv dem et klokkeslæt, hvilken platform det foregår på, og om der er en dresscode.

Maj dig ud

Leg lige med, ik’? Selvom du sidder bag en skærm, og ingen kan lugte dig, så gør lidt ud af det. Hop i bad, sæt håret, stryg skjorten og alt det der. Find et godt sted i dit hjem, hvor lyset er godt og sæt pc’en eller din telefon op i øjenhøjde – f.eks. på en stak bøger – så din hage og næsebor ikke fylder hele billedet.

Noget i glasset!

Hvis du er til alkohol (ikke en god ide, hvis du er sløj eller syg), så skal du selvfølgelig have en “Quarantini”. Cocktailen, der lige nu går sin sejrsgang i folks hjemmebarer - og som stadig er så ny, at ingen helt er enige om, hvad der skal i. New York Post har en opskrift, du kan bruge - men der er frit slag, så længe du er glad for at drikke det. Hvis du er til onkel-humor, drikker du selvfølgelig en kold Corona-øl.

Opskrift på en “Quarantini” - frit efter New York Posts opskrift:

• 4-6 cl vodka eller gin
• 2-3 cl lime- eller citronsaft
• 1-2 cl cocktail-sirup (lige dele vand og sukker kogt sammen)

Ryst ingredienserne sammen i en shaker med lidt is og server i et klassisk cocktail-glas.

Underholdning i den virtuelle bar

Som den gode fredagsbar-vært du er, så har du selvfølgelig forberedt en quiz for dine gæster. Forbered nogle sjove spørgsmål og test folk i deres paratviden. Du kan enten gøre det direkte i jeres video-gruppe-opkald, eller du kan lave en Kahoot. Hvis du mere er til en filmaften, så kig nærmere på det netop lancerede Netflix Party, hvor du kan se Netflix med dine venner.

Hvor skal I mødes? 

Der findes et hav af apps til videomøder – måske har I allerede en, I bruger på arbejdet. Hvis I er flere end 6, der kommer til fredagsbaren og ikke allerede har fundet den perfekte app, så overvej enten Google Hangouts, Skype eller SnapChat. Her kan I være henholdsvis 150, 50 og 16 personer på i en gruppe-video-samtale. Du kan også læse vores guide til at mødes online med vennerne her.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ingen kollegaer at mødes med?

Hvis du ikke har behov for at skåle med dine kollegaer eller andre du nødvendigvis kender, så findes der allerede en lille underskov af fredagsbars-arrangementer:

Skål og god fredagsbar!

Læs mere om