æg

8 skønne måder at spise asparges på

April (og maj) betyder asparges, forårets delikate grøntsag. Nyd både de grønne og de hvide. De grønne skal i kogende vand i 1-2 minutter. De hvide skal skrælles først og koges lidt længere afhængig af tykkelsen, men typisk 3-4 minutter i kogende vand tilsat lidt sukker. Her får du 8 slags tilbehør til de lækre asparges.

Der er flest af de grønne asparges i butikkerne, men gå ikke glip af de lækre hvide.

  • Nye ærter sauteret i smør.
  • Smørristede mandelflager og citronsaft.
  • Cremefraiche smagt til med karry.
  • Hakkede æg blandet med fine brødkrummer, hakket persille, olivenolie og citronsaft.
  • Revet gruyereost og ristede pinjekerner.
  • Svitsede skalotteløg og hakket persille.
  • Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, reven parmesanost og paprika.
  • Fine brødkrummer ristet i smør med lidt hakket bladselleri og skalotteløg, citronsaft og smuldret blå ost.

Kilde: Kirsten Skaarup, Det kærlige køkken

Læs mere om