10 imponerende rekorder sat på cykel

Rigtig mange danskere er glade for deres cykel, og sådan er der andre ude i verden, der også har det. Her kan du se, hvad 10 cykelentusiaster har gjort for at slå 10 af verdens cykelrekorder. Så kan du se, om du skulle forsøge at slå en af dem.

Højt at cykle

4. Februar 2014 tog polske Krystian Herba sin cykel med til Australien, hvor han cyklede fra stuen og op til 77. sal i Eureka Tower i Melbourne. Stadig siddende på cyklen tog han elevatoren ned for derefter at tage trapperne op igen – denne gang til observationsdækket på 88. etage. Den ferme polak satte en verdensrekord med 2.755 trin på sin trialcykel.

Dybt at falde

Det længste lodrette fald på cykel star engelske Wayne Mahomet for. Han lod sig på cykel falde 4,1 meter ned og cyklede de efter reglerne fastsatte 3 meter fra faldet. Det var i forbindelse med det såkaldte Dounby Show i 2013, som blev afholdt i Dounby på Orkney øerne den 8. august.

Første forsøg mislykkedes, fordi han ikke var i stand til at holde begge fødder i pedalerne, da han landede.

Der var 1, der var 2, der var 3, der var…

Selvom vi i Danmark er glade for at cykle, må vi alligevel se os slået af italienerne - i hvert fald denne dag, hvor de satte rekorden for flest cyklister i flok.

48.615 cyklister satte sig den dag i pedalerne og cyklede 11. juni 2000 sammen 29,3 kilometer i den italienske by Udine.

Verdens længste cykel

Med denne cykel skal du have plads til at tage store sving, når du drejer, for længden er hele 35,79 meter.

Det er den hollandske arbejdsgruppe Mijl Van Mares Werkploeg fra byen Maarheeze, som 5. august 2011 cyklede en tur på limousinecyklen og dermed satte verdensrekord for længste almindelige cykel med to hjul og uden støtte. For at køre skal der sidde en foran og styre og en nede bagest, som tramper i pedalerne.

Verdens største cykel

Den største cykel, som der også kan køres på, er amerikanske David Moores Frankencycle, som har en hjuldiameter på 3,05 meter og måler imponerende 3,4 meter i højden.

4. juni 1989 lod David sin ven Steve Gordon tage cyklen på en køretur i Californien, hvor de bor. Cyklens skaber havde indtil da ikke selv kørt på cyklen, da han var bange for ikke at kunne komme de mange meter ned uden at slå sig, hvis cyklen skulle vise sig at være for svær at styre.

Verdens længste cykeltur

De fleste kan nok klare at springe på jernhesten, hvis de skal i Brugsen eller på arbejde. Men det er nok alligevel de færreste, der har mod på at tage en rekordtur som denne.

Fra 14. oktober 2013 til 25. februar året efter tilbagelagde indiske Arcot Naga Raj en cykeltur på ikke mindre end 14.197,55 kilometer igennem Indien.

Han tilbragte over 760 timer i sadlen og brugte 135 dage på turen med en gennemsnitsdistance på 105 kilometer om dagen, hvilket bragte ham gennem mere end 900 byer.

Imponerende cykeltur på et hjul

En væsentlig mindre tur, som dog bestemt også er imponerende, kørte tyske Francesco Wiedemann i Messehalle Burghausen i Tyskland 9. oktober 2011.

Det, som gør turen imponerende, er, at den blev tilbagelagt i løbet af en time og kun på ét hjul, nemlig baghjulet. Da timen var gået, havde han tilbagelagt 16,994 kilometer.

Verdens dyreste cykel

Det er dyrt at købe en god cykel, men alligevel kan du få mange rigtig gode cykler for den pris, verdens dyreste cykel indbragte i 2009.

Cyklen var en unik model med navnet Butterfly Bike, og det er den engelske kunstner Damien Hirst, som har lavet den med ægte sommerfuglevinger lakeret fast på stellet.

Cykelrytteren Lance Armstrong kørte på den rekorddyre cykel i løbet af den sidste etape af Tur de France 2009. Prisen endte på auktion i New York på ikke mindre end 2,9 millioner kroner i forbindelse med Lance Armstrongs LiveStrong indsamling til kræftforskning.

Verdens letteste cykel

Der er ingen tvivl om, at man lettere og hurtigere kommer af sted på en cykel, der ikke vejer ret meget, end på en gammel, tung havelåge. Der bør derfor være rig mulighed for at køre stærkt på verdens letteste cykel, som er lavet af tyskeren Mirko Glöckner.

Hans cykel hedder Sub 4.0 og vejer beskedne 3,89 kg. Stellet er lavet i kulfiber og vejer under 1 kg.

Verdens højeste cykel

For at finde verdens højeste, funktionelle cykel uden støtteanordninger skal vi til Canada. Her kørte Terry Goertzen 26. juni 2004 en mere end 300 meter lang tur på sin 5,55 meter høje cykel uden for North Kildonan Mennonite Brethren Church i Winnipeg.

Læs mere om