Tomat-fennikel & rød pebersuppe med brødknas
FORRET

Tomat-fennikel & rød pebersuppe med brødknas

Denne lækre og velsmagende tomatsuppe består bl.a. af tomater, fennikel, løg, hvidløg og rød peber. Dit daggamle brød trylles om til lækkert og sprødt brødknas i ovnen, der er vendt med salt, olie og rosmarin. 
  • 5 Personer

Ingredienser

1 kg tomater (det kan sagtens være forskellige slags)
2 stk. fennikler
2 stk. røde pebre
1 stk. løg (mellemstort)
4 fed hvidløg
1 håndfuld timian (eller rosmarin)
- olivenolie
1 l. vand (eller bouillon)
- salt
- peber


Brødknas:

500 g daggammelt brød (gerne et godt surdejsbrød)
1 dl. olivenolie
- flagesalt
1 håndfuld rosmarin
- cremefraiche
- basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Skær tomaterne i store tern, cherry og daddeltomater forbliver hele.
  2. 2
    Skær pebre og løg i store stykker og skræl det yderste lag af fenniklerne og skær dem i halve. Hvidløg lægges ved med skræl. Giv et generøst dryp olivenolie og vend grøntsager og urter sammen.
  3. 3
    Tænd for ovnen og bag blandingen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Hæld de bagte grøntsager i en blender eller foodprocessor, og blend med vand eller bouillon, til konsistensen er som tyk tomatsuppe. Smag til med salt og peber.
  4. 4
    Skær eller riv brødet i store bidder og vend med salt, olie og rosmarin. Fordel på et stykke bagepapir og rist brødet i ovnen på 180 grader, til det er gyldent og sprødt. Det tager ca. 15 minutter.
  5. 5
    Varm suppen op ved lav varme og server med de grove brødcroutoner og kold cremefraiche.