Tomat-fennikel & rød pebersuppe med brødknas
- 5 Personer
Ingredienser
1 kg | tomater (det kan sagtens være forskellige slags) |
2 stk. | fennikler |
2 stk. | røde pebre |
1 stk. | løg (mellemstort) |
4 fed | hvidløg |
1 håndfuld | timian (eller rosmarin) |
- | olivenolie |
1 l. | vand (eller bouillon) |
- | salt |
- | peber |
Brødknas:
500 g | daggammelt brød (gerne et godt surdejsbrød) |
1 dl. | olivenolie |
- | flagesalt |
1 håndfuld | rosmarin |
- | cremefraiche |
- | basilikum |
Sådan gør du
-
1Skær tomaterne i store tern, cherry og daddeltomater forbliver hele.
-
2Skær pebre og løg i store stykker og skræl det yderste lag af fenniklerne og skær dem i halve. Hvidløg lægges ved med skræl. Giv et generøst dryp olivenolie og vend grøntsager og urter sammen.
-
3Tænd for ovnen og bag blandingen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Hæld de bagte grøntsager i en blender eller foodprocessor, og blend med vand eller bouillon, til konsistensen er som tyk tomatsuppe. Smag til med salt og peber.
-
4Skær eller riv brødet i store bidder og vend med salt, olie og rosmarin. Fordel på et stykke bagepapir og rist brødet i ovnen på 180 grader, til det er gyldent og sprødt. Det tager ca. 15 minutter.
-
5Varm suppen op ved lav varme og server med de grove brødcroutoner og kold cremefraiche.