Smørstegt grønkål og gedeost i filoruller
FROKOST

Smørstegt grønkål og gedeost i filoruller

Perfekt snack, når man kun er lidt sulten. Filorullerne er også gode i madpakken, og er du ikke så meget til gedeost og grønkål, kan du forsøge med andet fyld, fx spinat og feta. 
  • 6 Personer

ingredienser

14 stk. friske grønkålsblade
25 g smør
- salt, peber, sukker
- 1 rulle filodej
50 g smør
500 g blødgedeost
15 stk. dadel

Sådan gør du

  1. 1
    Skær den grove stilk fra hvert blad, og smid væk.
  2. 2
    Skær kålen i tynde strimler.
  3. 3
    Svits i smør på en pande, og smag til med salt, peber og lidt sukker.
  4. 4
    Rul filodejen ud, og begynd med at tage to ark fra, som du lægger oven på hinanden.
  5. 5
    Klip lige over fra den brede side.
  6. 6
    Vend rundt, og klip igen over på den brede side.
  7. 7
    Nu har du fire rektangler i to lag.
  8. 8
    Gentag, indtil du har 14 rektangler.
  9. 9
    Læg nu lidt grønkål, to halve skiver ost og en dadel delt i to på dejen.
  10. 10
    Rul sammen diagonalt, og buk endestykkerne ind under rullen.
  11. 11
    Gentag, og læg alle ruller på bageplade med bagepapir.
  12. 12
    Smelt smørret, og pensl rullerne.
  13. 13
    Sæt rullerne i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
  14. 14
    Tag ud, og server lune.