Smørstegt grønkål og gedeost i filoruller
- 6 Personer
ingredienser
14 stk. | friske grønkålsblade |
25 g | smør |
- | salt, peber, sukker |
- | 1 rulle filodej |
50 g | smør |
500 g | blødgedeost |
15 stk. | dadel |
Sådan gør du
-
1Skær den grove stilk fra hvert blad, og smid væk.
-
2Skær kålen i tynde strimler.
-
3Svits i smør på en pande, og smag til med salt, peber og lidt sukker.
-
4Rul filodejen ud, og begynd med at tage to ark fra, som du lægger oven på hinanden.
-
5Klip lige over fra den brede side.
-
6Vend rundt, og klip igen over på den brede side.
-
7Nu har du fire rektangler i to lag.
-
8Gentag, indtil du har 14 rektangler.
-
9Læg nu lidt grønkål, to halve skiver ost og en dadel delt i to på dejen.
-
10Rul sammen diagonalt, og buk endestykkerne ind under rullen.
-
11Gentag, og læg alle ruller på bageplade med bagepapir.
-
12Smelt smørret, og pensl rullerne.
-
13Sæt rullerne i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
-
14Tag ud, og server lune.