Skumfiduser med lime og tranebær

Seje og lækre skumfiduser med en frisk smag af lime og tranebær. Prøv dem som en lille sød sag i sommervarmen med iskold saftevand.
Skumfiduser med lime og tranebær
  • 12 Personer

Ingredienser

12 blade husblas
180 g rørsukker
2 spsk. Glukosesirup
1 knsp. salt
100 g vand
2 økologisk lime reven skal
100 g tørret tranebær
6 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. 1.Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2.Bland sukker, glukose, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3.Klem husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4.Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  5. 5.Smag skummet til med lime og rør tranebærrene i. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
  6. 6.Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.

Tip!

Prøv revet citron- eller appelsinskal i stedet for limeskal.

Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser