Shakshuka med hvide bønner i airfryer
AFTENSMAD

Shakshuka med hvide bønner i airfryer

Shakshuka er en fantastisk nordafrikansk ret, hvor æg tilberedes i tomatsauce. Her bruger vi hvide bønner og krydrer med chili og spidskommen. Shakshuka spises især i Tunesien og er supernem at lave i en airfryer
  • 2 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

4 stk korianderkviste
2 tsk. olivenolie
2 stk forårsløg , hakket fint
0.5 tsk. spidskommen
0.5 tsk. røget paprika
1 dåse arrabbiatapastasauce eller pastasauce med chili
1 dåse cannellinibønner , drænet, skyllet
1 stk. grillet peberfrugt , evt. fra glas (60 g), i skiver
3 stk æg stuetempereret
1 stk. avocado , i tern

Til servering:

- Lilla salatblade eller anden type salat
- pitabrød , grillet

Sådan gør du

  1. 1
    Smør en ¾-liters ildfast form (20 cm bred) i olie. Sørg for, at den kan være i en 5,3-liters airfryer. (Du kan også bruge to store ramekiner og øge mængden af æg til 4).
  2. 2
    Hak stængel og blade af korianderen fint. Kom de hakkede stængler, olie, forårsløg og krydderier i formen. Træk skuffe og rist ud af airfryeren. Sæt formen på risten. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Sæt temperaturen på 180° og uret på 3 minutter. Bag, til det dufter.
  3. 3
    Træk forsigtigt skuffe og rist ud. Rør pastasauce, bønner og peberfrugt i formen. Dæk toppen af formen med folie. Sæt uret på 10 minutter, og bag, til blandingen er varm.
  4. 4
    Lav 3 fordybninger i bønneretten, og slå et æg ud i hver. Krydr med salt og peber. Sæt uret på 8 minutter, og bag, til æggene akkurat er stivnet eller tilberedt efter din smag.
  5. 5
    Top shakshukaen med avocado og salatblade, og server med det grillede pitabrød.

Tip!

Opskriften kan også tilberedes i ovn. Så skal temperaturen være 20 grader højere.