Shakshuka med hvide bønner i airfryer
- 2 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
4 stk | korianderkviste |
2 tsk. | olivenolie |
2 stk | forårsløg , hakket fint |
0.5 tsk. | spidskommen |
0.5 tsk. | røget paprika |
1 dåse | arrabbiatapastasauce eller pastasauce med chili |
1 dåse | cannellinibønner , drænet, skyllet |
1 stk. | grillet peberfrugt , evt. fra glas (60 g), i skiver |
3 stk | æg stuetempereret |
1 stk. | avocado , i tern |
Til servering:
- | Lilla salatblade eller anden type salat |
- | pitabrød , grillet |
Sådan gør du
-
1Smør en ¾-liters ildfast form (20 cm bred) i olie. Sørg for, at den kan være i en 5,3-liters airfryer. (Du kan også bruge to store ramekiner og øge mængden af æg til 4).
-
2Hak stængel og blade af korianderen fint. Kom de hakkede stængler, olie, forårsløg og krydderier i formen. Træk skuffe og rist ud af airfryeren. Sæt formen på risten. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Sæt temperaturen på 180° og uret på 3 minutter. Bag, til det dufter.
-
3Træk forsigtigt skuffe og rist ud. Rør pastasauce, bønner og peberfrugt i formen. Dæk toppen af formen med folie. Sæt uret på 10 minutter, og bag, til blandingen er varm.
-
4Lav 3 fordybninger i bønneretten, og slå et æg ud i hver. Krydr med salt og peber. Sæt uret på 8 minutter, og bag, til æggene akkurat er stivnet eller tilberedt efter din smag.
-
5Top shakshukaen med avocado og salatblade, og server med det grillede pitabrød.
Tip!
Opskriften kan også tilberedes i ovn. Så skal temperaturen være 20 grader højere.