Selvsovsende fadbrownie
- 4 Personer
Sauce
65 g | sukker |
70 g | brun farin |
35 g | kakaopulver |
2.5 dl. | kaffe friskbrygget |
0.5 dl. | mørk rom |
Brownie
60 g | smør |
30 g | kakaopulver , gerne Valrhona |
90 g | hvedemel |
2 tsk. | bagepulver |
65 g | sukker |
0.25 tsk. | havsalt |
1 tsk. | stødt vanilje |
1 stk. | stort æg |
0.75 dl. | mælk |
45 g | mørk chokolade , gerne Valrhona |
Tilbehør:
- | vaniljeis eller flødeskum |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 C varmluft.
-
2Smør et lille ovalt ovnfast fad eller en bageform (ca. 21 x 18 cm) med smør. Det er vigtigt, at fadet ikke er for stort.
-
3Forbered saucen: Rør sukker, farin og kakao godt sammen i en skål. Bryg kaffen.
-
4Lav nu dejen. Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
-
5Sigt kakaopulver, mel og bagepulver sammen i en skål, og tilsæt sukker, salt og vanilje. Find en anden skål, og slå ægget ud i den. Pisk det sammen med mælk og smeltet smør med et piskeris, og rør denne blanding i de tørre ingredienser. Rør dejen sammen med piskeriset, til den er godt blandet. Hak til slut chokoladen groft, og rør også den i dejen.
-
6Hæld dejen i fadet/bageformen, og jævn den ud. Drys kakaofarinblandingen over dejen. Bland til sidst varm kaffe og rom sammen, og hæld forsigtigt den flydende blanding over kakao-farin-drysset.
-
7Sæt forsigtigt formen i den varme ovn, og bag kagen i ca. 22-24 minutter, til den er hævet op, og kaffen er forsvundet fra overfladen. Lad den selvsovsende fadbrownie hvile i 10 minutter, og server den varm eller lun med en kugle vaniljeis til.