Selvsovsende fadbrownie
BAGVæRK

Selvsovsende fadbrownie

Brownien her skaber sin egen sauce under bagningen, så når du graver ned i den, får du først sprød overflade, så blød chokokage og til slut bund af snasket chokosauce med rom og kaffe. What’s not to like? Opskriften er fra bogen ”Kager, du bager igen” af Marie Holm.
  • 4 Personer

Sauce

65 g sukker
70 g brun farin
35 g kakaopulver
2.5 dl. kaffe friskbrygget
0.5 dl. mørk rom

Brownie

60 g smør
30 g kakaopulver , gerne Valrhona
90 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
65 g sukker
0.25 tsk. havsalt
1 tsk. stødt vanilje
1 stk. stort æg
0.75 dl. mælk
45 g mørk chokolade , gerne Valrhona

Tilbehør:

- vaniljeis eller flødeskum

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 C varmluft.
  2. 2
    Smør et lille ovalt ovnfast fad eller en bageform (ca. 21 x 18 cm) med smør. Det er vigtigt, at fadet ikke er for stort.
  3. 3
    Forbered saucen: Rør sukker, farin og kakao godt sammen i en skål. Bryg kaffen.
  4. 4
    Lav nu dejen. Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
  5. 5
    Sigt kakaopulver, mel og bagepulver sammen i en skål, og tilsæt sukker, salt og vanilje. Find en anden skål, og slå ægget ud i den. Pisk det sammen med mælk og smeltet smør med et piskeris, og rør denne blanding i de tørre ingredienser. Rør dejen sammen med piskeriset, til den er godt blandet. Hak til slut chokoladen groft, og rør også den i dejen.
  6. 6
    Hæld dejen i fadet/bageformen, og jævn den ud. Drys kakaofarinblandingen over dejen. Bland til sidst varm kaffe og rom sammen, og hæld forsigtigt den flydende blanding over kakao-farin-drysset.
  7. 7
    Sæt forsigtigt formen i den varme ovn, og bag kagen i ca. 22-24 minutter, til den er hævet op, og kaffen er forsvundet fra overfladen. Lad den selvsovsende fadbrownie hvile i 10 minutter, og server den varm eller lun med en kugle vaniljeis til.