Salat med rejer og dilddip
SNACKS OG TILBEHøR

Salat med rejer og dilddip

Smuk grøn salat anrettet direkte på salatbladene. Opskriften er fra bogen ”Annes salater” af Anne Hjernøe.    
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk. hjertesalater
1 bundt grønne asparges
2 stk. forårsløg
3 dl. friskpillede rejer
1 håndfuld ærteskud

Dilddip

2 dl. cremefraiche 18%
1 dl. skyr
1 bundt dild
1 stk. Usprøjtet citron (skal og saft) , fintrevet
1 tsk. ahornsirup
 eller flydende honning
lidt flagesalt

Tilbehør

- godt brød

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl salaten og slyng den tør. Fordel de hele salatblade på et stort fad.
  2. 2
    Knæk de træede ender af de grønne asparges. Skyl og skær aspargesene i mindre stykker. Rens og hak forårsløgene fint.
  3. 3
    Læg asparges og forårsløg i salatbladene og top med rejer og ærteskud.
  4. 4
    Rør cremefraiche og skyr i en skål med en stor mængde finthakket dild samt citronskal og lidt citronsaft efter smag. Smag dilddippen til med ahornsirup og lidt salt.
  5. 5
    Har du ekstra dild og citronskal, så brug det som drys. Servér salaten sammen med dippen og et godt brød.

Tip!

Du kan sagtens bruge rejer fra frost eller lage. Dem, du selv piller, smager bedre, men hver ting til sin tid.