Risotto med svampe
AFTENSMAD

Risotto med svampe

Cremet og let risotto er ikke svær, men den kræver, at du bliver ved komfuret det kvarters tid, det cirka tager at lave den. Opskriften her er fra Astrid Olsens ”Koge(dag)bog”
  • 4 Personer

Det skal du bruge

500 g champignoner (eller portobello, hvis du vil være lidt god ved dig selv)
200 g svampemix (f.eks. østershatte, enoki, karl­johansvampe)
2 fed hvidløg
1 stk. 
skalotteløg
1 l. grøntsagsbouillon
2.5 dl. hvidvin
75 g smør
100 g revet parmesan
0.5 bundt frisk timian eller persille (du kan også køre halv-halv)
- flagesalt
- peber

- olivenolie
4 dl. ris

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt vand i elkedlen til at koge, så du kan forberede din bouillon. Smid bouillonterninger i 1 liter vand, når det er kogt, og lad dem opløse.
  2. 2
    Rens alle dine svampe. Hak halvdelen af champignonerne fint – du kan også bruge en foodprocessor, hvis du har sådan en. Stil til side.
  3. 3
    Skær resten af champignonerne i mundrette stykker, og beslut selv, om du vil skære dit svampemix op. Det kan være lækkert at have store svampe i til sidst som østershatte eller lignende. Steg alle disse svampe sammen på en pande med olivenolie, flagesalt og peber i 3-4 min. ved middelhøj varme. Stil til side, når du skal anrette. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i 2 min., uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede svampe, og lad dem stege med i 2 min.
  4. 4
    Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et lille stykke tid. Tilsæt hvidvinen, og rør, indtil den er fordampet. Hæld bouillon i lidt efter lidt. Rør rundt undervejs, og fortsæt, indtil risene er færdigkogt, men har et lille bid. Det tager omkring 15-20 min. Tilsæt smør, parmesan og timian. Overfør de stegte svampe til risene. Smag til med salt og peber. Top evt. med lidt mere frisk timian.