Risotto med svampe
- 4 Personer
Det skal du bruge
500 g | champignoner (eller portobello, hvis du vil være lidt god ved dig selv) |
200 g | svampemix (f.eks. østershatte, enoki, karljohansvampe) |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | skalotteløg |
1 l. | grøntsagsbouillon |
2.5 dl. | hvidvin |
75 g | smør |
100 g | revet parmesan |
0.5 bundt | frisk timian eller persille (du kan også køre halv-halv) |
- | flagesalt |
- | peber |
- | olivenolie |
4 dl. | ris |
Sådan gør du
-
1Sæt vand i elkedlen til at koge, så du kan forberede din bouillon. Smid bouillonterninger i 1 liter vand, når det er kogt, og lad dem opløse.
-
2Rens alle dine svampe. Hak halvdelen af champignonerne fint – du kan også bruge en foodprocessor, hvis du har sådan en. Stil til side.
-
3Skær resten af champignonerne i mundrette stykker, og beslut selv, om du vil skære dit svampemix op. Det kan være lækkert at have store svampe i til sidst som østershatte eller lignende. Steg alle disse svampe sammen på en pande med olivenolie, flagesalt og peber i 3-4 min. ved middelhøj varme. Stil til side, når du skal anrette. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i 2 min., uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede svampe, og lad dem stege med i 2 min.
-
4Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et lille stykke tid. Tilsæt hvidvinen, og rør, indtil den er fordampet. Hæld bouillon i lidt efter lidt. Rør rundt undervejs, og fortsæt, indtil risene er færdigkogt, men har et lille bid. Det tager omkring 15-20 min. Tilsæt smør, parmesan og timian. Overfør de stegte svampe til risene. Smag til med salt og peber. Top evt. med lidt mere frisk timian.