Pintxos med letsprængt svinekam og peberfrugt
FROKOST

Pintxos med letsprængt svinekam og peberfrugt

Pintxos er pindemadder på spansk! Skab din egen Barcelonastemning hjemme og server cava til dine pintxos.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinekam
1 spsk. fint salt
1 spsk. sukker
- smør og olie
12 stk. padron, små grønne peberfrugter
2 stk. ansjoser i olie
4 spsk. mayonnaise
1 stk. surdejsflute
1 stk. stort glas grillede peberfrugter
- cocktailpinde i træ

Sådan gør du

  1. 1
    Dagen før: Gnid kødet ind med salt og sukker og læg i en plastpose i køleskabet.
  2. 2
    Sæt ovnen på 180 grader.
  3. 3
    Brun kødet i en pande i smør og olie, og læg det i en ildfast form.
  4. 4
    Steg kødet i cirka 45 minutter, til kødets temperatur er 65 grader.
  5. 5
    Tag kødet ud og afkøl det, til det er lunt eller koldt.
  6. 6
    Svits de små peberfrugter i kort tid på panden i olie.
  7. 7
    Mos ansjoserne i en dyb tallerken, og vend dem med mayonnaise.
  8. 8
    Skær brødet i 12 skiver, og kom lidt mayonnaise midt på brødet.
  9. 9
    Læg et stykke grillet peberfrugt herpå.
  10. 10
    Skær kødet i tynde skiver, og læg dem på.
  11. 11
    Top med en peberfrugt, og sæt den fast med en cocktailpind.