Nigiri sushi

Aflange risboller som vi topper med tun, laks, tang og kogte rejer. 
Nigiri sushi
  • 4 Personer

Ingredienser

- Et stykke frossen, næsten optøet tun
- Et stykke frossen, let optøet laks
- En plade tang
- Kogte tigerrejer
300 g sushi ris

Serveres med

- sojasauce
- wasabi
- Syltet ingefær

Sådan gør du

  1. 1.Lav en portion sushiris og afkøl
  2. 2.Dyp hænderne i koldt vand.
  3. 3.Tag ca. 2 spsk. ris op i hånden og form risene til en lille aflang, fast risklump.
  4. 4.Læg risklumpen på et fad eller en tallerken. Kom skiver af fisk og rejer på risen.
  5. 5.Skær tang i strimler og fold omkring »maven«.
  6. 6.Server med sojasauce, wasabi og syltet ingefær.

Tip!

Husk at spørge din fiskehandler om den rå fisk kan bruges til sushi

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #asien, #få ingredienser og #børnevenligt